29/9

Imorse gick jag upp 06.00 som vanligt och fixade frukost, nar jag gar upp till danielle for att saga att frukosten ar klar sager hon att hon inte skall till skolan for att hon har feber, stackarn. Sa nu ligger jag i soffan, avnjuter mitt morgonkaffe & kollar pa nya gossip avsnittet.

9.30 skall jag mota paul for lite traning, han hade 2 ideer som vi skulle prata om idag. Den ena vet jag redan, men det ar en hemlis sa jag kan inte beratta den har. Men den andra skall bli spannande att fa hora.
Eftersom D ar sjuk innebar ju det ledighet for mig - gott.  Jag vet inte riktigt vad jag skall hitta pa med annu, det aterstar att se! //

my first TRX - Class

TRX klassen idag var verkligen awesome!
Det var riktigt, riktigt jobbigt och för att inte tala om svettigt. Men det var grymt kul och jag längtar redan till nästa pass.
Här är några exempel på övningar med en Trx.





Racket Ball, Baseballgame & Bret Micheal

Då har ytterligare en helg passerat här borta i paradiset & jag måste passa på att medge att trots saknaden av familj & vänner sdär hemma så mår jag fruktansvärt bra just nu, bättre än på länge!

Tänkte bjuda på en kort sammanfattning av helgen innan det är dags att knyta sig;
Fredagskvällen spenderade jag med Ross på gymmet, vi hade planerat att spela Tennis men då det åskade något bedrövligt så fick vi ge upp de planerna och hitta på något under tak istället. Sagt & gjort, Racketball-premiär fick det bli istället. Man står i ett "rum" och spelar tennis mot en vägg..typ! Å det lät ju inte så häftigt tyckte ni? Nej det var svårt och jag fattade inte riktigt galloppen med det hela, jag tror jag överlåter den sporten till någon bättre behövande!


Lördagen invigdes med soccergame, Fc Sarasota vs Clearwater. 2 - 5 blev slutresultatet & det andra laget var klart överlägset, tråkig match.
Desto roligare var det att se min allra första Baseball Match, Tampa Bay Rays vs Seattle uppe i st pete.
Bortalaget Seattle blev piskade och Rays tog hem matchen enkelt, det var väldigt kul att få uppleva men jag får nog säga att det var lite för dåligt med action för min del.
Efter matchen var det gratiskonsert med Bret Micheal, b la känd för att tidigare ha spelat i Poison.
Det var ju inte den häftigaste konserten jag varit på men han körde faktiskt några gamla godingar som gjorde mig nöjd och belåten.


Idag, söndag har jag myst på stranden med Danielle och Belinda & ikväll har jag och Danielle käkat grillat och kollat på Robin Hood filmen. Allt som allt en mycket väl spenderad söndag enligt mig!

Imorgon skall jag prova på TRX-träning på gymmet.TRX har sitt ursprung i Navy Seals och används bland annat av militären, polisen, toppidrottsmän, personliga träningar och gruppträningar.
Jag blev utmanad av en PT på gymmet så vafasen gör man inte?

Så nu ska jag se till att få en redig dos med sömn så att jag är utvilad imorgon!


Kihon Kata

Har precis tagit mig en tur till Bradenton och State College of Florida, kollade in lite kurser och fick lite info om hur jag skulle ga tillvaga med allting. Kommer inte kunna borja plugga forens i Januari, da alla kurser redan borjat. Men det ar ratt skont att ha gott om tid till att bestamma mig for vad jag vill lasa.

Nu skall jag ova lite Martial Arts, Paul gav gav mig ju i laxa att lara mig "Kihon Kata" utantill tills idag, vilket jag vel inte riktigt har gjort da ryggen kranglat. Men jag skall forsoka memorera det nu sa att jag inte gor Paul arg, for det vill jag inte vara med om!

Innan traningen idag skall jag forovrigt ovningskora med Paul, han skall ga igenom saker som kommer komma pa uppkorningen sa att jag slipper oroa mig. Jag har gatt och blivit galet nervos for att faila pa korkortstestet, bade skriv & kor delen. Skulle skammas roven av mig om jag inte klarar det, jag har ju trots allt haft korkort i ca 2,5 ar nu.

Imorgon blir det en heldag med Sport, forst har Danielle hemmamatch mot - Clear Water(tror jag), sedan blir det forhoppningsvis Basebollgame pa kvallen. Riktigt kul ska det bli.//


Deep Tissue Massage

Imorse när jag var på kick-boxen fick jag återigen känningar i ryggen, för er som inte vet så har jag haft problem tidigare och jag vet inte riktigt vad som är felet men nerverna i nedre ryggen/rumpan kommer i kläm och det gör djävulusiskt ont! Jag antar att det har något att göra med mina dåliga stretchningsvanor, men jag har faktiskt skärpt mig med det nu, dock inte tillräckligt. 
Men som den lyckost jag är har jag ju Paul som såklart kom till undsättning idag på träningen, olika stretch-övningar samt styrkeövningar skall förhoppningsvis råda bot på det hela & få det att försvinna helt, UNDERBART.
Han gav mig också en "deep tissue massage" och det mina vänner - SMÄRTA. Jag vet inte riktigt vad han gjorde men han använde sina Armbågar för att komma åt muskler & nerver, jag kunde knappt stå upp efteråt och jag fick kyla med is när jag kom hem. Men jag litar på Paul så jag tror det kommer bli bättre, förmodligen kommer det bli sämre innan det blir bra men det är det värt bara jag slipper besvären.
Så nu har jag träningsförbud tills på fredag, då skall Paul se hur det ser ut och sen får vi se vad som händer.

Så nu skall jag bara vila min rygg ikväll & imorgon skall jag och Belinda åka till St Armands för att strosa runt å gotta oss. //


Ny vecka, nya upplevelser!

Denna vecka inledde jag med ett svettigt spinningpass, sedan spelade Ross och jag lite basket på på "the Y"(gymmet). Efter det for vi och spelade Tennis, yey! Det var faktiskt första gången i hela mitt liv som jag spelade tennis & det var riktigt roligt måste jag erkänna. Så det kommer defenetivt bli mer av den aktiviteten framöver.
Efter denna aktiva morgon blev det lunch på Panera, grekisk sallad & en kalasgod smörgås, det satt inte fel det heller må jag säga!

Nu skall vi strax åka iväg på fotbollsträning, och jag ska inviga min nyinköpta reflexväst och ta den med ut på en löptur!


(Ross & Jag på stranden igår). //

sunday

Idag träffade jag & Belinda träffat tre andra au pair tjejer som bor här i Sarasota. En tysk, en Kroat & en Bosnier och det var vel inte det roligaste jag gjort. Men nu har jag iallafall träffat dem, tysken var snäll men de andra kan nog få ha sitt roliga för sig själva..det klickade liksom inte alls!

Annars denna söndag har vi såklart spenderat lite tid på stranden, sedan for vi till the village för att käka middag. Efter det tog vi med oss Ross & Danielle, gick tillbaka till stranden och spelade beachvolleyboll & lirade lite fotboll, det var sjukt kul! Sedan var det ju också som alla andra söndagar -Drum Cirkel efter att solen gått ner men idag var det dock inte lika många puckon att skratta åt så det var inte lika kul denna gång.

Nu skall jag se på en film med danielle sedan ska jag ladda batterierna inför en ny arbetsvecka!! //

 


First lession with Martial Arts

Jäklar vad fort veckorna passerar här, redan fredag igen!
Idag har jag varit på stranden med Belinada & Ross, vilket var supertrevlig ända tills en FISKMÅS sket på mig!!
Jag hatar dessa förbenade varelser som bara är i vägen och försöker snatta mat hela tiden, å det fanns hur många människor som helst på stranden men visst, skit på mig bara. Det är ju dock kul att man kan underhålla övriga besökare på stranden.

Hur som helst, idag var det träning med Paul & jag har för första gången provat på Martial Arts. Jag kände mig dock ganska fånig till en början efter som jag inte riktigt hade någon aning om vad jag höll på med, men jag tror det kan bli väldigt kul när man börjar lära sig lite mer och verkligen förstår syftet med det hela. Plus att jag inte alls har något emot att lära mig spöa skiten ur folk!!

Nu skall jag snart möta upp Ross som skall visa mig en sport-butik där jag kan köpa handskar till mina Kick-Box klasser. Sedan blir det nog filmmys här hemma, det är ju Gameday imorgon & 8.30 bär det av mot St.Petersburgh, ska bli spännande att se hur det går för flickorna.

//


Well, Well

- take danielle to school - check
- Kick-Box Class -check
- Go to Social secutity office and get a Social Security Card - Pick up Danielle from school -check
- Workout with paul - check
- Make dinner - check
- Take Danielle to football game -check

Då var denna dagens uppgifter avklarade &
nu inväntar jag att mina kläder ska bli färdigtvättade så att jag slipper gå runt i lortiga paltor.
Min kropp är sådär härligt sliten och avslappnad efter dagens träningspass så nu myser jag för mig själv hemma i soffan.
Imorgon har jag en beach date med Belinda, det ska bli roligt. Spana in dudes å jobba på brännan, man kunde ju haft det värre!



Angels on the moon

Do you dream, that the world will know your name
So tell me your name
Do you care about all the little things, or anything at all
I want to feel all the chemicals inside, I want to feel
I want sunburn just to know that I’m alive,just to know I’m alive

(Chorus)
Don’t tell me if I’m dying, cause I don’t want to know
If I can’t see the sun,then maybe I should go
Don’t wake me cause I’m dreamin’ of angels on the moon
Where everyone you know, I'll never leave too soon

Do you believe in the day that you were born
Tell me do you believe
And do you know, that everyday’s the first of the rest of your life

(Chorus)
Don’t tell me if I’m dying, cause I don’t want to know
If I can’t see the sun, maybe I should go
Don’t wake me cause I’m dreamin’ of angels on the moon
Where everyone you know,I'll never leave too soon

This is your one last day in the shadows
And to know a brother’s love
This is to New York City angels
And the rivers of our blood
This is to all of us, to all of us

(Chorus)
So don’t tell me if I’m dying, cause I don’t want to know
If I can’t see the sun, maybe I should go
Don’t wake me cause I’m dreamin’ of angels on the moon
Where everyone you know, I'll never leave too soon

Yeah, you can tell me all your thoughts about the stars that fill the polluted skies
And show me where you run to when no one’s left to take your side
Don’t tell me where the road is, cause I just don’t want to know
No I don’t want to know

Don’t tell me if I’m dying, Don’t tell me if I’m dying


Idag är det ingen vanlig dag, idag är det Danielles födelsedag

15 år är hon nu tösabeta.
Imorse var jag uppe innan solen och lagade jag scrambled eggs & scones till mitt födelsedagsbarn, mycket gott var det. Sedan for jag till gymmet och efter det hämtade jag upp Belinda, vi for runt och strosade lite här och var sedan begav vi oss hemåt för att baka jordgubbsTårta! Å jäklar i mig va fin det blev, (iallafall tills grädden smälte i kylen) menmen, den smakade åtminstone gott å det är ju tanken som räknas;)

För att ytterligare fira denna rara tjej var vi två ute och käkade på en väldigt fancy restaurang. Det var förmodligen den absolut svin-dyraste men ack ljuvligaste stek jag avnjutit i hela mitt liv. Med andra ord, var det värt varenda jävla dollar!





" dude tryed to rob mcdonalds"

Imorse efter gymmet var jag vid en biltvätt här i närheten för att få bilen tvättad.
Och när jag går in i byggnaden står alla och kollar ut genom fönstret bort mot McDonalds som bara ligger några meter bort, där står en polisbil med syrenerna på och jag hör någon nämna - "rob mcdonalds".
Jag blir såklart nyfiken och frågar vad som pågår, då är det en idiot som försöker råna McDonalds mitt på ljusa dan. Han hade massvis med vapen i sin bil och var beväpnad när han försökte göra sin stöt.
 Men på tal om att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt var det en polis som var på biltvätten och fick sin bil tvättad samtidigt och han hörde tydligen något på din radio och sprang fort över till McDonalds för att avstyra det hela. Sen dröjde det inte länge tills det kryllade av polisbilar & nyhetsteam. Sjuk grej och vem fan vill råna mcdonalds, på morgonen??





sunday It Is

Hej gott folk, här kommer en liten uppdatering av helgen!

På lördagen var det ju som sagt seriepremiär för Danielle och hennes FC sarasota. Matchen vann de med 2-1, tilläggas bör också att Danielle stiligt nätade bollen! Trots att det är tejfotboll var det väldigt kul att se. En härlig supportertrupp är vi också minsann, jag och föräldrarna!
Efter matchen blev det lite otippat - strandhäng. Sedan åkte vi till köpcentret och spenderade lite mera pengar på tjusiga kläder danielle & jag.

Idag har jag träffat en dansk au pair som bara bor ca 10 minuter ifrån mitt hus, Belinda heter hon. En skön typ som jag förmodligen kommer spendera en hel del tid med detta kommande år. Hon tar liksom mig också bara hand om ett barn, vilket innebär att vi båda är lediga ungefär samma tid om dagarna, Härligt.
och för ovanlighetens skull tog vi oss en tur till ..stranden -Såklart. Sedan drog vi in till "the village" och käkade restaurangmat. Mätta och belåtna for vi vidare på nya äventyr till ett köpcenter här i sarasota som jag inte tidigare besökt & spenderade säkert 2 h i en I.d makeup butik, Fantastiskt!

Sedan for vi återigen till stranden där det vankades 'drum cirkel' igen. Fortfarande galet kul att se på & skratta åt folk som beeter sig som dårar. Jag tror dock att merparten av de som dansar eller deltar på annat vis måste lida av någon form av allvarlig syndrom, men ack sicken underhållning det är.
Idag var det dock ett riktigt vidrigt slagsmål & jag mådde fan illa när jag såg några av killarna dela ut slag som såg riktigt otäcka ut. Men det ordnade ganska fort upp sig när några rediga biffar gick emellan.

Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka så nu skall jag ladda batterierna! /
jagbelinda


Härliga Fredag!

Då var det äntligen Fredag igen, helg & löning på ingång- skönt.
Denna fredagskväll har jag spenderat med min goda vän Ross, vi har spelat äventyrs-minigolf där man dessutom kunde mata baby alligatorer om man ville- för $ 2.99, ätit på restaurang och käkat jättegod hemgjord glass. Farligt gott var det, men ack så välförtjänt efter denna veckas jobb.

Imorgon är det dags för Danielles seriepremiär, kl 9 börjar matchen vilket enligt mig är lite väl tidigt för en lördagsmorgon men men, a man's got to do what a man's got to do! Jag tror faktiskt att jag är mer taggad än vad hon är, jag ser verkligen fram emot att se henne spela & jag skall supporta som bara den!

På söndag skall jag träffa en dansk au pair, som tydligen bara bor några minuter ifrån mig. Hon kom hit förra veckan så hon är ny precis som jag, det skall bli väldigt kul!!

Langar lite bilder från dagens bravader, sedan blir det bums i säng.
amerikanska flagganbabyalligatorer som man kunde matarossvattenfallskolbyggnadstaty i st.armands

First workout with Paul


Idag var det äntligen dags för min första träning men Paul som är Danielles 'conditoner expert'.
Och alla som tror att jag kommer gå upp i vikt när jag är här, (ja jag vet de flesta gör det) jag tror ni har fel.
Jag har kommit igång väldigt bra med träningen och med Pauls hjälp är nog bannemig ingenting omöjligt, han är riktigt skicklig och väldigt inspirerande. Styrka, kondition och framförallt teknik är något vi jobbar med men sen lär han oss även väldigt mycket om annat här i livet. Och jag är väldigt glad att han ska ta sig an mig också för det är inte gratis det han gör - men väldigt givande!

Håller förövrigt på att ta ett Amerikanskt körkort, måste ha ett för att försäkringen skall gälla om det skulle hände något när jag kör och det kan ju vara väldigt bra om den gör det, med tanke att man får punga ut ca 150 000kr. bara för ett brutet ben i detta underbara land.
Så jag håller på att läser i teoriboken, den är på hela 45 sidor & den ska man kunna för att klara skrivtestet! tja, vi får vel hoppas att det skall gå vägen!

Men nu är det dags att inta sängposition, det blir nya starka tag imorgonbitti.

Labourday

Idag är det Labourday- ledig dag. härligt !

Gårdagen började som alla andra dagar på gymmet jag och Danielle körde stenhårt, så jäkla gött.
Sedan var jag galet trött så vi for hem å slappade vid teven. På kvällen var vi på något som kallas
"Drum circel" det är massa randon folk som står i en cirkel och spelar trummor efter att solen gått ner. Detta gör de tydligen varje söndag men eftersom det är Labourday weekend denna helg, så var det galet mycket folk igår, vissa dansar, vissa dricker, vissa rökte på det kändes tydligt på lukten. Det var många familjer där som satt med picknickkorgar och bara mös. Det satt olika gäng  och spelade gitarr och sjöng, så jäkla mysigt.
Det var sjukt mycket hippies som dansade runt och såg allmänt störda ut. Det var helknäppt och galet kul att se på faktiskt.
drum circel

Idag hade vi planerad att gå till Beachen och jobba på brännan men det är faktiskt lite mulet, det är ju fortfarande väldigt varmt och så men man blir fort bortskämt med vädret här!
Om nån månad kommer det börja svalna lite då kommer det förmodligen "bara" vara runt 25 grader här, men det ska jag nog kunna leva med.

Nu skall jag organisera mitt rum och försöka packa upp Hela resväskan, känns som att det är dags nu! /L

saturday



Har nu precis kommit hem från en bio
och i filmen vi såg som utspelar sig i bla N.Y fick man se bilder från en kyrkogård som är helt sjukt stor och gravarna är så tätt inpå varandra att de människorna, som ligger där lika gärna skulle lika gärna kunna dela sten. Helt galet alltså och saken är den att 'Den kyrkogården såg vi när vi var i N.Y, och jag insåg bara sådär - shit jag är i USA nu, på riktigt. fan va ballt. 

Och här kommer lite bilder från stället jag befinner mig på:
1.Huset, jag bor i. eller åtminstone garaget, man ser inte mycket utav huset.
2. Gatan vi bor på
3,4,5. My favourit place - Siesta Beach.


three days weekend

Då var det äntligen helg & på måndag är det Labour day, vilket innebär att alla är lediga från jobb& skolor..vilket såklart även inkluderar mig! Härligt, inte för att jag sliter speciellt hårt om dagarna men ändå, man tackar ju inte gärna nej till att vara ledig.

Nu har jag precis kommit från gymmet det var premiär för kick-box idag. Vilket är så jäkla kul, men ärligt talat trodde jag att jag skulle dö för det var fruktansvärt jobbigt. Men det ska de snart bli ändring på!
Idag skall jag ta med mig Danielle till ett stort shopping center nära Tampa, fick ju lön igår så varför inte bränna lite på en gång tänkte jag.

Föresten igår såg jag nog den vackraste solnedången ever, helt sinnesjukt. ska fösöka hinna lägga in lite bilder ikväll tänkte jag, men nu ska det fixas lunch och sedan shoppas. I love my life.


It's dangerus driving when all these hot, almost naked bodies are running all over


Idag blev jag officielt medlem på "the YMCA gym", det är riktigt nice måste jag säga. För att inte tala om allt nice som finns att spana på där inne. skämt åsido, men det skadar ju inte!

Träffade även Paul idag, det är Danielles conditioner expert som hon tränar med 2 gånger i veckan. Han är verkligen stor den killen, och svart. Riktigt cool typ.
Framöver ska han även träna mig så det ser jag fram emot.

Förövrigt så mår jag kanon, vädret är helt fantastiskt och saker och ting flyter på allt bättre för var dag:)/


RSS 2.0