friday baby

Idag har ungen varit ledig från skolan, det gav oss några timmars extra sömn och det var skönt att få känna sig riktigt utvilad inför helgen!
kl 9 imorse hade vi träning med coach p, efteråt fixade vi med lite ärenden innan vi for hem för att göra oss iordning. Styrde sedan vidare hem till Ross där han och Riva väntade på att ta oss till en Marknad i Bradenton, det var ungefär som marten där hemma plus att de hade massor av frukt och annat smaskigt. En mycket underhållande tur var de, stannade även till vid en halloween affär på vägen & fick min halloweenkostym inhandlad, skööönt att ha det avklarat. Hann även med att fixa lite nytt smink inför morgondagen så nu är jag redo minsann!

Sedan drog vi på bio - Jackass 3D å jesus min skapare vad jag skrattade, det var sjukt kul och jag rekomenderar den varmt!
Kvällen avslutades med lite basket på gymmet & nu sitter jag hemma och är trött efter en fullspäckad dag.

Imorgon skall jag på mitt första au pair möte, det vankas Pumpkin festival här i byn, efter det blir det gasen i botten mot Tampa där blir det halloweenfirande & sedan övernattning på hotell. Det kommer bli awesoome=).
Så nu ska ja ta natta så att jag är full med energi imorgon, för det kommer behövas.//



oct 28

Har precis kommit hem från stranden, idag mätte vattnet 26 grader varmt & folk härifån klagar på att det är för kallt för att bada i... haha tja, det är ju visserligen inte lika varmt som det var när jag först kom hit men om man jämför med medeltemperaturen i fryken under våra somrar så det allt överkomligt med 26 grader.

Igår var jag och irena på Bio, "Life as we know it" såg vi och ja den var vel helt okej, varken mer eller mindre.
Sedan mötte vi upp Alena & Jelena på starbucks för lite planering inför helgens bravader, som förövrigt närmar sig med stormsteg och jag har fortfarande inte styrt någon hallowen utstyrsel ännu. Men eftersom danielle är ledig från skolan imorgon får det vel bli lite sista minuten shopping!!

Nu skall jag käka pastasallad och hoppa in i duschen innan jag åker och hämtar upp ungen från skolan,
ikväll har de träningsmatch och jag hoppas innerligt att det blir lite mer spänning ikväll än vad tisdagens match bjöd på.

mitt i veckan


Igår spelade danielle sin första highschool match, det var träningsmatch och dom fick stryk med 0-6.. behöver jag säga något mer? På torsdag har dom ännu en träningsmatch s våran tripp till Orlando har blivit inställt.

Jag har bestämt mig för att hänga med de andra tjejerna ut tillhelgen, förmodligen är det Tampa som gäller. Så nu måste jag styra en ball halloweendräkt, har ingen aning om vad jag vill klä ut mig till så alla förslag är välkomna.

Imorse sog det mig att det bara är TRE ynka dagar kvar tills vi går in i november månad, vilket för mig är helt ofattbart! För mig är det fortfarande Juli, det var över 30 grader här igår i sluter på oktober.
Nämnde jag att jag älskar mitt liv ?


en dag på havet


såå båtturen idag var fantastisk!
Eftersom ingen av oss faktiskt hade kört en motorbåt förut fick jag ta på mig rollen som kapten!
Va skull de vaar..tänkte jag och ja vad skall man säga, inget är ju svårt för en mästare.
En fyra timmars tur på mexicanska golfen bara sådär är något jag starkt rekommenderar.
Vädret var perfekt, omgivningen var otrolig och sällskapet var på gött humör!
Vi såg flera delfiner på väldigt nära håll, vi hade till och med en delfin som gärna ville upp å snosa i båten och se om vi hade något gött han kunde äta. Men jag vågade inte klappa den eftersom jag idag har fått höra ett antal skräckhistorier om hur mycket delfiner faktiskt bits, jag som trodde att de var gosedjur.
(Mer Bilder kommer senare då Irene skötte fotograferingen)



Efter båtturen drog vi till playan och spelade beachvolleyboll med random folk, jag fick brännsår på knäna eftersom jag och Irena spelade för liv & död, flängde över hela planen och offrade alla våra kropsdelar för att vinna! Vilket vi ju också såklart gjorde.

Idag blev det också bestämt att vi skall till Orlando på torsdag "Halloween horror nights" på Universal Studios blir, Extas!!
http://www.halloweenhorrornights.com/orlando/overview.html
Det kommer bli fett ballt å se, men jag kommer nog återvända med hjärtproblem då jag är såå lättskrämd, jag skvätter till för minsta lilla. menmen det blir nog enastående!!

Thriller


Igårkväll for jag och Ross til St.Petersburgh för att kolla på Riva när hon tillsammans med flera hundra andra människor, utklädd till Zombies dansade till Micheal Jacksons - Thriller låt. Detta är något man gör på alla möjliga ställen i världen samtidigt för att hamna i guinnies rekordbok, så det var ju synd att jag och Ross inte deltog för det är ju inte alla som skryta med att dom är med i guiniess rekordbok direkt.
Rivazombiesjag och syskonen revills!

Nu strax skall jag och de andra au pair tjejerna här iväg och hyra en båt, det kommer bli awesooome!!
Så nu skall jag packa min kappsäck och svira om till bikini och sen kör vi. //

october 22

Imorse när klockan ringde 06.00 kände jag mig ovanligt pigg & utvilad, härlig start på helgen det minsann.
Fixade iordning frukost till mig och ungen, äggröra med skinka och till det lite vattenmelon, smaskigt värre.
Eftersom jag av någon konstig anledning lyckas sprida mina kläder över både golv och väggar skall jag nu göra ett ryck på mitt rum nu och skapa lite ordning & reda.

Sedan väntas hård träning me coach P, blir alltid lite nervös när han säger att han ska köra skiten ut mig, för han menar det alltid. Men det är ju det som ger resultat & känslan när passet är över är fantastisk.

Ikväll ska jag förmodlgen iväg på lite hajk med Jose och hans vänner till Mayakka State Park, hade vart trevligt så jag håller tummarna för det.  
Annars är helgens planer är inte riktigt spikade ännu men förhoppningsvis skall vi hyra en båt lördag eller söndag och bege oss ut på lite äventyr. 

Återkommer med mer uppdatering udner helgen, ha en trevlig helg mina kära!



monday morning

Då har ännu en helg susat förbi och jag har haft fullt upp.
I fredags efter träningen for jag och Danielle iväg på jakt efter en klänning till hennes Homecoming dance som skulle ta vid under lördagskvällen, vilket gick betydligt mycket smidigare än vad jag trodde att det skulle göra. 

Lördagen startades 06.30, upp å fixa frukost till mig och ungen, sedan for vi iväg för soccergame & återigen blev det pisk med 1-5. Åå gud vad trött jag blir på att kolla tjejfotboll, men vad gör man inte. Efter matchen blev det träning med coach P & Kyle, en trevlig typ som är med i OS-uttagningen för Bob. Man tackar ju inte gärna nej till att träna med ett levande 8-pack direkt;).
Efter träningen var det hem och duscha och sedan fixa iordning Danielle för dansen, hår, make up, naglar well you name it! Å tänk så fin hon blev tösabeta.  
När jag lämnat av henne hos en kompis mötte jag upp Riva för lite shopping, mycket trevligt må jag säga.
På kvällningen begav jag mig mot stranden för att träffa Franzi & Irena två andra au pairer, det vart beachparty då det hade styrts Dj och hela paketet på stranden..Me like!
Som avslutning på kvällen styrde vi kosan mot downtown sarasota och mötte upp nån kille Irena kände, satt i en park och pratade ett tag innan vi tog kvällen!

Söndagen - lång sovmorgon! vilket var underbart, sedan plockade jag lite på mitt rum, tvättade mina lortiga paltor och fixade annat smått & gott.
Sedan kom Franzi och Irena och hämtade upp mig, det vankades Octoberfestival. (Franzi är tysk så hon ville dit).
Det var Gamlingarna och vi i princip, några som var utklädda i tyska folkdräkter dansade på en scen till tysk- dansmusik. Folk drack Öl och åt slemmig tysk mat, men det var ganska mysigt ändå.
Vi blev dock inte långvariga där utan drog till beachen istället, hängde med random folk & myste för fullt.

Franzi and IrenaFranzi med slemmig, tysk matsiesta key

Allt som allt en väldigt trevlig helg, nu sitter jag och väntar på att klockan skall gå så att jag får åka till gymmet för mitt kära TRX pass. 
 


Nike lunarglide+2

Har idag invigt mina nya älsklingar Nike lunarglide+2 och jesus vilka sköna skor, det är verkligen stor skillnad från mina gamla som jag redan lyckats slita ut helt.
 

Sitter med 'Redkens Extreme Deep Fuel strengthening treatment for very distressed hair' i mitt hår som skall ge nytt liv åt mitt hår. Jag har insett att det är hopplöst att försöka vara mörk i håret här då det blek så mycket i solen. Så nu har jag bestämt mig för att gå tillbaka så nära som möjligt till min naturliga hårfärg. Men eftersom jag var svart när jag kom hit sliter det på mitt hår att göra det ljusare så först ska det repareras. Men har hittat en kalasbra frisör som ska göra detta så det ska bli fint!

skrivet samtidigt lite i min lilla notebook. Allt jag äter, hur/vad jag tränar och lite hur jag känner mig allmänt skall dokumenteras så att coach P kan hålla koll. Här skall det kommas i form och det med basta! Som jag sa innan jag åkte till Usa så tänker jag inte komma hem rullandes och det går åt rätt håll än så länge vill jag lova.;)


tuesday

Igår äntligen fixade min hostdat iordning mitt rum, så nu har jag alla möbler och tv'n som jag ihärdigt väntat på. Så nu har jag pysslat och dolat och äntligen är mitt rum klart, gött mos som man säger.

Igår fick även Danielle sitt Practise driver permit, vilket innebär att ungen nu får lov att övningsköra, med någon över 21. Vilket är min enda anledning till att jag är glad att jag INTE är 21 nu, för då slipper jag utsätta mig själv för fara och köra med henne. Men hon fick faktiskt köra en liten liten sväng igår bara för att hon fick tillståndet då & jag minns ju själv hur häftigt det var att få börja övningsköra.

Idag har Danielle sin första tryout för Highschool soccer så jag håller alla mina tummar & tår för att hon skall göra tillräckligt bra ifrån sig för att få spela i the varsity team, som egentligen är till för de som är äldre. För om hon inte gör det, ja då vill jag nog inte veta vad som komma skall.
 
Tänkte dela med mig av en liten händelse denna morgon för den det intresserar. 
Det finns en oförskämt snygg lifeguard här på siesta key och det är ju ingen tillfällighet att jag alltid råkar hamna vid hans vakttorn när jag går till stranden om jag säger så. Och imorse var jag ju som vanligt på gymmet och gissa vem jag stöter på - om inte honom & visst kom han fram och pratade med mig och jag nästan dog. Guud vad jag älskar mitt liv. (OCH snygga lifeguards)

baseball
Bjuder även på en bild från i lördags då jag och Ross var och slog lite Baseball, träffade faktiskt minst 5 bollar som kom i 60 MPH, rätt så nöjd för att vara nybörjare!


strandpromenad & jacuzzi

Igarkvall kande jag mig inte helt frisk sa jag bestamde mig for en lugn fredagskvall, det blev en 2 timmar lang promenad pa stranden och sedan ett hett bad i min Jacuzzi, valdigt avslappnande!

Idag hade jag egentligen tankt att ga upp kl 6 for att befinna mig pa gymmet kl 7 for ett TRX pass, men sangen var alldeles for inbjudande for att det skulle ske. Sa istallet gick jag upp 9 och at en rejal frukost, sedan blev det en tur till stranden. Nu har jag precis kommit hem och skall till och ata lite tankte jag, senare skall jag och ross ivag och spela baseball..eller vi skall inte spela nagon match men vi skall till ett stalle dar man kan sla bollar iaf, well vi far vel se hur det gar!! //
härlig soluppgång :)
this is my life.

hard work work

Igår började träningen på riktigt med coach p. kan jag lova, vi sprang som idioter och jag var svimfärdig när vi var klara. Jesus amalia vad längesen det var jag fick slita så hårt. Idag när jag vaknade trodde jag först att mitt huvud hade blivit överkört av ett ånglok för jag kunde inte resa mig upp som det smärtade. Men då plikterna kallar var det bara att bita sig i läppen och gå upp göra lite nytta. Huvudvrken släppte mer och mer så det blev träning med coach p igen, idag gjorde vi lite grundtester så att vi kan se vilka otroliga framsteg jag kommer att göra med min träning;) Det skall bli mycket spännande att se hur mycket jag lyckas förbättra mig. Förövrigt så har jag något fantastiskt att berätta, här i Sarasota finns en skandinavisk "Gift shop" där de säljer alla möjliga saker. Marabou choklad, dalahästar, nyponsoppa, oboy, fiskbullar ja, you name it! Vilket resulterade i totalt glädjerus då jag fick denna upplysning. Så idag har vi käkat potatis, Fiskbullar och gröna ärtor, ooh guuud va gött de va! & imorgon är det redan fregag IGEN, jag påpekar nog detta varje vecka men dagarna går såå fort här borta. Jag är nästan helt säker på att tiden, på riktigt, passerar snabbare här. //

I've got my Florida Drivers license!

Jodaa, teoriprovet i mandags var inga svarigheter alls & uppkorningen igar var lojligt enkel. Sammanlagt tog vel uppkorningen ca 10 min, jag fick i princip parkera mellan koner, stanna vid en stoppskylt och gora en 3 stegs vandning. 48$ senare hade jag mitt tillfalliga korkort i handen. Mitt riktiga korkort kommer pa posten inom nagra veckor..skont att ha detta ur varlden nu.

Nu vantar jag pa att klockan skall bli 10 sa att jag kan aka till gymmet for mitt kara kick-box pass. Fordriver tiden med att kolla pa gardagens sesongspremiar av one three hill, ja alskart!
Senare idag blir det traning med coach Paul, sen skall jag hem och vila min kropp som fortarande lider av traningsverk fran mandagens TRX class. //

another day in my paradise

Idag gick jag inte upp forens 10.00, aa halleluja va skont det var att fa sova ordentligt. Gick upp och kakade frukost laange, kollade pa en film med Danielle innan jag gick ner till stranden for att mota upp Jose och hans kompis. Spelade lite volleyboll & kastade football saklart, det var mycket trevligt.

Sedan drog vi downtown dar alla brandstationer i sarasota hade varstit stand dar man fick prova pa olika sorts chilli. (chili con carne), det var jattemycket folk och alla at chilli och drack ol. Solen sken och snygga brandman vandrade runt overallt, vad mer begar man ens.
Sedan tog vi Jose's motorcykel och for tillbaka till stranden for att mota upp Ross, kasta anna mera football och sedan spana in the drum cirkel.
drum cirkel

Imorgon skall jag gora skrivtestet for korkortet och forhoppningsvis klarar jag det och da ar det kortestet pa tisdag som galler, sa hall alla tummar och tar for mig. //


gators vs alabama

Denna helg inleddes igårkväll med en otroligt spännande Tennismatch, det var Jag/Ross vs Jose/steven.
Och som den otroligt oerfarna tennisspelare jag är och med min blott en vecka gamla debut inom denna sport gjorde jag inte braksucce direkt, men trots förlust så var det väldigt roligt ändå! Efter tennisen varvade vi ner med en film hemma hos Jose innan det var dags för mig att pysa hemmåt då det vankades tidig morgon för min del.
Så Idag var det som alla andra dagar, upp innan tuppen för fotbollsmatch. Men även denna gång åkte flickorna på stryk med 4-1 mot HC united tuvärr!

Ikväll var jag och Ross ute och åt middag och kollade lite football på storbildskärm.
Florida Gators vs Alabama, å jäklar va kul det är med football. Det är en sport helt i min smak måste jag säga, mycket action där minsann!
Så till helgen är det nog dags för att beskåda en match live, det kommer bli grymt!



Nu skall jag dra mig tillbaka och imorgon skall jag ta mig en rejäl sovmorgon!


RSS 2.0