packa pappas kappsack!

Nu har jag packat i timmar, och det slutade saklart med att jag har med mig i princip alla klader jag ager
Och skor och smycken och smink och satan vad mycket packning det ska behovas for 5 dagar.
Men det ar ju faktiskt sa att man aldrig vet vad man kommer behova sa battre att packa for mycket an for lite enligt min asikt!!

Ja Imorrn jaklar smaller det, da far vi till MIAMI for att fira in det nya aret.
Vi skall vara borta i 5 dagar och det ska bli skont att komme ivag en svang & grymt att fira Nyar i Miami.
Om en stund skall jag aka bort till Franzi dar det blir overnattning med de andra tjejerna, mysigt.
Sa nu blir det nog ingen mer uppdatering har forens nasta ar, nar jag kommer hem fran mini Semestern!

Miami Beach

The Nutcracker

Da var arets storsta helg over, Julen har passerat och arligt talat har det inte alls kants som Jul for min del. En helt vanlig helg bara, men det gor min inget for julen finns ju kvar nasta ar ocksa.
Igar packade jag, Alena och Clara nagra Heineken och lite aggnog och begav oss till Stranden, dar satt vi och myste i solen. Det blaste ganska kallt men anda sprang ungarna runt nakna och badade i havet, jag overvagde nastan att ta mig ett dopp sjalv bara for att. Men klok som jag ar sa avstod jag.
Siesta key 25 dec
Clara & Aya
jag

Nar vi var fardiga pa stranden for vi till Geckos for att fylla magen med lite kak, dar spenderade vi sedan kvallen med lite pilsner och en himla massa tjejsnack. Sedan foljde jag med Alena hem och spenderade natten dar.

Denna sondag startade med frukost pa sangen, gott mos. Sedan var det dags for min forsta Ballet forestallning.
En Rysk Ballet som framforde Notknackaren, Det var fint, oj va fint det var, dansarna var sa otroligt vackra och jag tror jag alskade det.



Merry X-mas!

Merry Christmas everyone.
Igarg var det Julafton, ingen vanlig Julafton men dock inneholl aftonen Paketoppning & lite svensk Julmat.
Det var ju saklart mest paket till Danielle och hon verkade nojd med vad tomten astadkommit detta ar, sjalv fick jag ett presentkort pa Forever 21 pa $100, ovantat men valkommet!

Fick aven en Julklapp av varan stadtant Debbie och haha det var nog tidernas mest ovantade julklapp...
Zhu Zhu Rockstars
En ZhuZhu Rockstar- en Hamster som heter KINGSTON!!!!
 "We chatter, scatter, scoot n'scurry while making tons of hilarius sounds"

Jag undrar liksom - Hur tankte hon har???

Iallafall idag ar det Juldagen och "Jul pa riktigt" har i Amerika, Danny ligger och sover och Danielle kollar pa Tv, allting ar sig likt med andra ord.
Sjalv har jag precis tagit mig en langpromenad pa stranden och det var riktigt skont, fick en stygg branna fran min ipod men whatever.
Snart komme Alena hit och hamtar upp mig sa att vi kan hitta pa nagot mysigt, picknick pa stranden blir det nog.


Dan fore dopparedan

Vill bara borja med att konstatera att jag idag har spenderat alldeles for mycket pengar pa shopping!! men vafasen nu ar Nyarsoutfiten komplett, julklappen till Danielle inhandlad och Kylskapet ar fullproppat med mat som bara vantar pa att fa tillagas. Inte for att jag betalade maten, men iallafall.

Har lagat overdrivet mycket kottbullar idag, fan va gott. Har aven gjort knack, men jag tror inte den fick koka lange nog sa den kommer sakert vara kletig och inge god alls..jag onskar mig mammas knack just nu.
Och jag skulle inte tacka nej till att vara hemma faktistk, en riktig julgran som luktar gott, uppesittarkvall med bingolotto, julmust & skumtomtar mmmm!! Nej har har julstamningen inte infunnit sig annu, och jag tvivlar starkt pa att den kommer farandes imorgon heller..men aven om det ar jobbigt att inte vara hemma sa ar jag anda valdigt glad att jag ar har. You can't have the cake and eat it too.


Grattis Pappsen!

Hurra Hurra idag ar det pappas fodelsedag, supergrattis & jag hoppas du far en toppendag.
Onskar att jag kunde vara hemma och ata god tarta med er alla.
Det funkar forovrigt inte att ringa fran skype idag, sa jag hoppas att du laser detta!

Nu skall jag snart ta Danielle till tandlakaren sedan skall jag ivag och springa massa arenden som jag inte gjorde igar, storhandla massor av mat infor Julen och sedan lite nya klader och skor.
Ikvall skall jag traffa lite folk pa Geckos som ar en bar/restaurang det skall bli valdigt trevligt att socialisera sig lite med mina sota vanner och aven traffa nytt folk.


GOD MORGON

god morgon alla sota nu ar klockan 10.08 har och jag & danielle har precis avnjutit en god frukost med havregrynsgrot, agg och kaffe! Danielle skadade knaet igar pa soccercamp sa idag fick hon bli hemma vilket innebar ledigt for min del, sa jag passade pa att ta mig sovmorgon. Vilket var valbehovligt da jag kanner mig krasslig, alla ar i princip forkylda har nu sa det ar vel inte sa konstigt att man blir smittad men jag proppar i mig vitaminer & antioxidanter sa nu skall jag nog skolja ut skiten ur kroppen.

Fick lite daliga nyheter igar ocksa, hostdad kommer inte aka till Europa pga det daliga vadret, sa det blir att spendera jul tillsammans anda..men jag skall inte lata detta forstora allt, tank positivt!!


Idag vet jag inte riktigt vad jag skall hitta pa, kanske skall ge mig ut och leta upp skor och smycken till nyar, julklapp till Danielle och fixa iordning allting annat infor Jul/ nyarsresan till Miami, vi far helt enkelt se vad dagen har att erbjuda. Tjingeling.

4 days to christmas

Forsta dagen pa Danielles Jullov idag & fyra dagar kvar till Julafton, shit jag har verkligen ingen julkansla alls har.
Men det blir nog battre nar jag borjar laga all god smaskig julmat minsann, och nar paketet fran mina kara paron kommer fullt me svenskt gott godis!! det gillar vi.

Danielle har soccer camp nu i tva veckor framover mellan 9am - 1pm sa det kommer bli gott och slappt (slappare an vanligt) framover och snart aker Danny (min hostdad) till ukraina sa vi slipper honom over Jul, vilket for mig ar alla tiders da jag slipper fira jul med honom men saklart kanns det forjavligt eftersom han lamnar Danielle over Jul for hans girlfriend i Ukraina..Men jag tror iallafall att hon kommer fa den basta julen nagonsin for det skall jag se till!

Var pa gymmet imorse och forsokte springa lite men min vad ar helt kaputt nu sa jag maste soka upp en ortoped och se vad som ar fel, men forst maste jag se vad min forsakring tacker eller hur den ens fungerar vilket jag inte har en susning om..craazy. Men Coach Paul hjalper mig nog om jag fragar lite snallt.

Nu skall jag kila ivag och gora lite arenden och sedan hamta upp ungen, hejsvejs.
Jag onskar min av tomten ett till hopp fran 15.ooo meter, jag vill saaa garna gora det igen!!

Go sweden

Nu har jag inte uppdaterat har pa over en vecka och jag ber om ursakt for detta men jag har helt enkelt  haft fullt upp med annat, men nu skall jag skarpa till mig!! :)

Denna vecka har rullat pa fint, praktiken hos Dr.Mattes gar kanon och jag har till och med fatt assistera honom lite, vilket jag klarade galant..(saklart) hehe.

I fredags kvall gick jag och Danielle ut till Longhorn Steakhouse for att ata middag, det var inte lika gott som Longhorn restaurangen pa akker brygga i Oslo, men visst var det smaskigt. Efterat kom Selfo och plockade upp mig och vi drog vidare hem till Sean som hade houseparty. Spelade Beerpong for forsta gangen och det var jakla roligt maste jag saga. Hade en trevlig kvall och landade vel inte hemma i sangen forrans tidiga morgonen.
 Patrick, jag & Selfo
(Patrick, jag och Selfo)

Igar (Lordag) for jag, Alena & Franzi till Tampa for lite nyarsshopping.
Forsta stoppet blev IKEA, swedish meatballs och satan va gott de va..sedan gjorde jag lite inkop fran matavdelsningen saklart prinskorvar, rodbetor, pepparkaksdeg  & choklad och lite annat smatt oh gatt fick folja med hem.
Sedan styrde vi vidare mot The Internatinall Mall, som var gigantiskt och bara att hitta en parkeringsplats tog en hel evighet. Men jag fick tag pa en nyarsklanning sa nu ar det bara skor och accesoarer som skall inhandlas och jag ar redo for Miami!! Gott arre.
Nar vi kom tillbaka till Sarasota for vi hem, duschade och svirade om sedan blev det middag ute pa Old Salty Dog, vilket inte var nagon hojdare men matta blev vi trots allt.
Sedan drog vi downtown en svang, for ut till City Iland och satt vid piren, pratade & myste sedan for vi hem trotta och goa.
Franzi & Rudolf??
Franzi & Rudolf?

Idag ar det sondag och jag sitter och vantar pa att Handbollen skall borja, go Swedeen!!!


DET GAR BRA NU

Harliga Fredag!
Imorse pa gymmet kom en herre som heter Steve fram och pratade med mig, han ar personlig tranare och jobbar aven med bootcamps, vilket innebar att han ar galet valtranad. Vi brukar vara pa samma spinningpass ibland & hur som helst idag kom han fram till mig och sa att han letar efter en traningspartner och fragade om jag var interesserad.
Och sjalvklart var jag ju det, tjoho. Sa nasta vecka skall vi diskutera det hela mera och lagga upp ett traningsprogram, kanner mig helt galet motiverad nu. Det gar bra nu!!

Ikvall har Danielle match sa da blir det att supporta, ser inte fram emot det for jag kommer frysa arslet av mig. Det kvittar hur mycket klader jag satter pa mig sa gar kylan rakt igenom en, Men det far ga.

Nu skall jag gora fardigt coach pauls fodelsedagstarta! //


Swedish massage

Imorse var jag sa duktig pa gymmet och trampade milen tva minuter snabbare an vanligt, plus att jag korde ett redigt benpass. Sa da tyckte jag att nar jag nu varit sa duktig skall jag unna mig en tidig julkapp, sa om en timma skall jag ivag och fa 60 minuter massage!! Massage ar verkligen det absolut basta jag vet, gott mos!

Igar varf min forsta sa kallade praktik dag hos DrAaron Mattes och det var mycket interessant ma jag saga, det kommer bli larorikt for mig. Men det var dock lite jobbigt eftersom jag fick konsentrera mig som attan for att hanga med och forsta alla termer pa engelska.

Nu skall jag ga ner och ta ut Tacopajen som star i ugnen, senare skall det aven bakas jordgubbstarta for imorgon skall jag och danielle surprisa coach paul pa hans fodelsedag, snalla som vi ar.


Dr. Aaron Mattes

Eftersom jag garna skulle vilja utbilda mig till naprapat nar jag atervander till sverige har min snalla coach ordnat sa att jag skall fa traffa en mycket duktig & valkand herre har i Sarasota som jobbar med samma saker som en naprapat och mycket mer. Han ska vara valdigt duktig och idag fick jag traffa honom for forsta gangen och det gick finfint det! for redan imorgon skall jag fa borja ha praktik hos honom, Det skall bli saaa spannande:D.
http://www.stretchingusa.com/aboutAISAaronsProfile.cfm
Om ni klickar pa lanken ovan kan ni lasa mer om vem han ar och vad han gor.

Nu skall jag svira om och bege mig ut pa en promenad i det friska vadret!

Mayakka River state park

I garkvall (lordag) hade vi aupair mote nere i marinan, vi hade picknick och lite julklappsmys och efterat sag vi Julparaden pa main street. Det var en mycket mysig kvall och vilken JulParad, allting ar sa overdrivet har och det kanns sa maktigt pa nagot vis.
Efter paraden drog jag hem till nagra kompisar och kollade in Eclipse filmen, som jag har langtat!
Och bra varen minsann!!


Idag har jag Alena och Danielle varit till Mayakka River state park, vi hyrde cyklar och tog oss en tur ut i vildmarken. Vi kollade in alligatorer och klattrade upp i ett kalashogt utsiktstorn. Det var riktigt harligt vader solen sken och det var inte alls kallt.. innan vi for hem styrde vi grillkorv, gott vare!
Nu ar jag hemma och nybadad, trott som tusan skall ta och gora mig lite kvallsmat och sedan stupar jag nog i sang.


tornAlena & Danielle pa hangbron


Now we're talking

Imorse drog jag som vanligt till gymmet, korde 1,2 mil pa cykeln och mina ben var som gele nar jag var fardig. Nar jag kommer hem mots jag av en mycket trevlig overaskning, min Unge star och steker pannkakor till mig..vem haer sagt att det ar hart jobb att vara nanny?  

Ikvall har vi au pair mote, vi skall ha picknick nere i marinan och sedan skall vi se pa julparaden som ager rum downtown, det skall bli valdigt mysigt faktiskt.Kanske kan man fa lite julkanslor? //

och sa kom vintern till Florida

Igarkvall kollade jag danielles fotbollsmatch, ikladd mossa, stickad troja, jeans, tjocka strumpor, jacka och anda fros jag roven av mig, totalt genomfrusen. Det har varit kyligt nu i nagra dagar, det ar runt 19 grader pa dagen & runt 5-6 grader pa mornarna och kvallarna. Det later kanske inte sa galet kallt, men har nere kanns det bittert.
Det ar ju inte sa att jag inte ar van kyla men har nere gar det liksom rakt igenom en pa nagot vis.

anyway, Idag ar det fredag och det kanns superp. Har precis kommit fran gymmet dar det blev lite over en Mil pa cykeln, kandes skont med ett redigt pass sahar innan helgen. Ska kaka grot och kokt agg nu och sedan slappa lite innan det blir ut och kaka lunch med en van.


100 days in the US

Idag har jag varit 100 dagar i USA, dra mig baklanges vad fort tiden gar!!!
Jag trivs fortfarande ypperligt och njuter for fullt av varje dag, aven om jag onskar att jag ibland kunde fa krama mina sota sma vanner hemma i sverige som jag saknar massor.
Jag tror minsann jorden snurrar mycket fortare har borta for imorgon ar det redan 1 december, kan ni fatta.
Jag missade forsta advent i sondags, Fail! tror jag skall hoppa over julen iar och spara den till nasta ar, kanske far jag extra mycket julklappar av tomten da?

Har ar min dag i tva bilder
Bild 1. Dag - solen skiner och tempen ligger runt 27, steeeek.
Bild 2. Kvall -Julbelysning hogt och lagt pa alla hus och "I'm dreaming of a white christmas" & "let it snow"spelas flitigt bland manga andra julsanger pa radion.
Beachen idag


Jag tror minsann inte det ar halsosamt att dromma om en vit jul har...eller ja det skulle ju vara om man syftade pa sanden da, den ar ju atminstone vit!!

Nu skall jag krypa ner i sangen och ladda infor morgondagen da jag hoppas pa goda nyheter:)
See Ya!


RSS 2.0