My first day working

Igår var min första officiella jobbdag, körde Danielle till skolan åkte hem och käkade frukost & gjorde mig iordning. Sedan for jag till ' the mall och kollade in utbudet i butikerna. Dock missade jag ju den bästa butiken nämligen Forever 21, men det blir nog fler turer dit kan jag tänka mig. 

Efter att jag hade kört danielle på träning igårkväll, träffade jag ett glatt gäng på st Olaf (en glassbar). De känner familjens gamla au pair och tyckte förmodligen att jag behövde få träffa lite folk här när ja är ny. Vilket de hade helt rätt i.
Idag ska de visa mig gymmet så att jag kan joina och börja röra på fläsket, vilket ska bli så sköönt!

Men först får det nog bli en vända till stranden. //


AWESOME


Idag har det varit runt 30 grader och jag har stekt lite försiktigt på beachen & tagit mitt första dopp i havet, awesome!

Efter att vi hade hämtat bilen idag hade jag ett au pair möte som jag skulle på, så jag tog med mig Danielle i bilen så att hon skulle kunna visa vägen eftersom jag inte har en blekaste aning om vart jag skulle. Vi var redan lite sena från början så jag fick ringa min LCC och säga att jag skulle bli lite sen, vilket inte var några problem för henne. 45 minuter senare 10 minuter efter att mötet börjar kommer Danielle på att "- ånej, vi har åkt norr över istället för mot söder"!
Så det var bara att ring min LCC igen och säga att tuvärr vi har kört vilse och hinner inte fra innan mötet är slut.

Så istället för att dra på mötet beslutade vi oss för att köra in till Tampa och gå till IKEA.
Problemet var bara det att Danielle inte visste exakt hur man tog sig dit heller, så en resväg som skulle ta 20 minuter, tog oss ca 1 timme och 45 min plus ca15 U-svängar
käkade Swedish Meatballs och jag kan säga att det var så jäkla värt!

Måste även passa på att tilläga att jag idag har kört en splitterny bil, på en 5-filig väg & in till en av floridas 5 största städer. Allt på en dag utan en enda repa! //


Sarasota, FL


Sent igår kväll anlände jag till min värdfamilj, blev hämtad av min "host dad" vid Tampas flygplats sedan var det ca 1,5 timma med bilen till Sarasota. Huset är Jättefint, ganska litet med Superfräscht & mysigt.
Idag skall det inhandlas ny bil som jag skall få köra detta år, vet inte vad det blir för någon men tydligen skall Danielle ( my host kid) få bilen i framtiden så det återstår att se.

Tänkte snart ge mig ut på en promenad för att kolla in beachen & annat so finns att se, can't wait.
Sedan ikväll har jag mitt första au pair möte, det väntas filmkväll hemma hos min LCC, får vel se om jag hinner få bilen innan dess.

Anyway här kommer lite bilder
,

Det tar en evighet att ladda in dom så får bli mer ikväll! //


I'm in N.Y Baby!

Flygresan från landvetter gick kanon, vi var ca 8 au pairer som flög tillsammans så det var inte alls så drygt som jag trodde att det skulle vara.
Nu har jag avverkat fyra dagar på au pair skolan på Long Island, har träffat jättemånga goa au pairer och jag haft det hur bra som helst. Det kommer dock bli lite tråkigt att skiljas från alla när vi lämnar skolan.
Idag har vi varit inne på Manhattan i N.Y det var så JÄKLA grymt! Det är defenetivt ett ställe jag måste åka till igen under detta år.
Imorgon är det äntligen dags att flyga till min värdfamilj i Florida, ska bli väldigt spännande att äntligen få träffa dem.
Ska bli skönt att komma till 32 grader varmt & sol, can't wait!
Well en snabb uppdatering, mer kommer när jag landat hos familjen. /

Let's go to the US


Nu är det bara 2 ynka dagar kvar tills jag äntligen får ta mitt pick & pack och dra till Usa!
Jag har (förhoppningsvis) fixat alla dessa papper, intyg och visum som jag behöver för att ens ta mig dit, jag har packat förbrilt och kan konstatera att 23 kg bagage + 8kg handbagage är på tok för lite.
Så med en sprängfylld väska på ganska exakt 23kg känner jag mig nu galet redo för detta äventyr.

Imorgon far jag ner till Göteborg med päronen för att träffa några av mina aboluta favoriter och avnjuta en god middag, kramas och säga hej då. 

På tisdag morgon bär det äntligen av, 09.15 lyfter planet och om allt går som det ska landar jag tryggt i NY under kvällningen. Där väntar 4 dagars "Training school" på Long Island och givetvis blir det även lite sightseen under vistelsen i NY!
Efter dessa 4 dagar sätter jag mig på ett nytt plan och beger mig till Florida, närmare sagt Sarasota där jag kommer bosätta mig under det kommande året. //L

 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0